Makkelijk_internationale_betalingen_uitvoeren

Internationale betalingen

Internationale betalingen zijn betalingen die grensoverschrijdend zijn en daarbij dus van het ene land naar het andere land gaan. U kunt internationale betalingen uit laten voeren door een lokale bank waarmee deze bank u een hoop werk uit handen kan nemen. U kunt er echter ook voor kiezen om zelf een rekening te openen in verschillende landen zodat u zelf de internationale betalingen kunt uitvoeren. Beide manieren heeft vanzelfsprekend voordelen en nadelen.

Internationale betalingen uit laten voeren door uw bank

Wanneer u er voor kiest om internationale betalingen uit te laten voeren door een lokale bank dan zal een bank dit doen middels het gebruik van correspondent banking of via netwerk bankieren. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de SEPA en de rest van de wereld. SEPA staat voor Single Europe Payments Area en betreft dus alle internationale betalingen binnen Europa. Het systeem van de Europese Centrale Bank is genaamd Target2 en hiermee worden de betalingen dan ook afgehandeld.

Zelf rekeningen bezitten in verschillende landen

Naast het uit laten voeren van uw internationale betalingen door een lokale bank kunt u ook kiezen voor het zelf uitvoeren van deze betalingen. Wanneer u verschillende rekeningen bezit in een aantal landen waar u zaken doet dan kunt u zelfs vrij simpel betalingen doen. Hierbij moet u er overigens wel voor zorgen dat het saldo op al uw rekeningen voldoende is om deze betalingen te kunnen doen. Hiervoor moet er dus een goede administratie bijgehouden worden.

Makkelijk internationale betalingen uitvoeren

Wanneer u echter zorgt voor een goede administratie van uw rekeningen in verschillende landen dan is dit de makkelijkste manier om internationale betalingen uit te voeren. Stel dat u een klant heeft in Spanje en u heeft een rekening lopen bij een Spaanse bank dan kunt u een gemakkelijk een betaling doen aan deze klant. Het is in feite gewoon een binnenlandse betaling aangezien het geld de grens niet over hoeft omdat het er al is.

See also  Gezamenlijke_rekening_openen

Netwerkbankieren

U kunt ook gebruik maken van de diensten van een netwerkbank wanneer u internationale betalingen uit wilt laten voeren. Er zijn genoeg grote netwerkbanken te vinden die de grensoverschrijdende betalingen via het eigen kantorennet laten lopen. Let er hierbij op dat de netwerkbank is aangesloten bij de Clearing organisatie in het betreffende land. Voor netwerkbankieren kunt u bijvoorbeeld terecht bij de grote Nederlandse en Belgische banken.