Gezamenlijke_rekening_openen

Betalingen: gezamenlijke rekening openen

Een gezamenlijke rekening openen voor het doen van alle gezamenlijke betalingen. Daartoe open je een betaalrekening waar beide toegang tot hebben. Gezamenlijk wordt er een deel van het ontvangen salaris op gestort zodat alle bestaande rekeningen kunnen worden betaald. Dat deel van het inkomen wordt dus gereserveerd voor de noodzakelijke uitgaven zoals betalingen voor:

  • huurlasten of hypotheekkosten;
  • gas, water en licht onkosten;
  • maandelijkse heffingen en belastingen;
  • onkosten voor aanvullende leningen;
  • eventuele kosten voor voedsel.

Door deze kosten te betalen van een gezamenlijke rekening is alles eerlijk verdeeld. Beide partners leggen iedere maand een deel van het inkomen in (dit is naar verhouding van het netto inkomen) zodat alle onkosten zijn gedekt. Door deze zekerheid weten beide partners dat de financiële zaken altijd goed zijn geregeld. Vraag meer informatie om de gezamenlijke rekening te openen.

Eerlijkheid door gezamenlijke rekening openen

Lekker handig een gezamenlijke rekening openen! Trouwen of samenwonen betekent dat je alles met elkaar gaat delen. Een logische stap is eveneens dat je alle financiën gezamenlijk gaat regelen. Door een gezamenlijke rekening te openen geef je aan elkaar complete financiële helderheid. Alle betalingen kunnen via de gezamenlijke rekening worden gedaan zodat er altijd financiële zekerheid is. Het aangaan van een gezamenlijke rekening schept een goede vertrouwensband. Welke gezamenlijke rekeningen kun je zoal openen en waar moet je op letten?

Behoud van je eigen rekening

De gezamenlijke rekening openen betekent nog niet dat je je eigen betaal rekening moet sluiten. Deze kun je gewoon naast de nieuwe rekening behouden. Het salaris wordt dan gewoon nog op je oude vertrouwde betaal rekening gestort waarna je het afgesproken bedrag via automatische overboeking overmaakt. Zo is er altijd voldoende geld op de gezamenlijke rekening om de huishoudelijke kosten te kunnen dragen. Daarnaast kun je met je eigen betaal rekening nog steeds privé uitgaven doen. Behoud je eigen betaal rekening echter ga de gezamenlijke rekening openen voor meer financiële inzichtelijkheid.

See also  Iban_checker

Gezamenlijke rekening openen voor sparen

Een andere gezamenlijke rekening is de gezamenlijke spaar rekening. Daarbij staat de spaar rekening ook op twee namen. Het is afhankelijk van jullie eigen onderlinge afspraken hoe met de spaar rekening om wordt gegaan. Het kan via het internet vrij toegankelijk zijn zodat er tussen de gezamenlijke spaar rekening en betaal rekening handig geld kan worden overgemaakt. Daarnaast het kan inhouden dat het geld pas bij gezamenlijke toestemming kan worden opgenomen. Daardoor kan een stukje veiligheid voor het gespaarde bedrag worden opgebouwd. Informeer bij jouw bank wat je moet doen om jullie gezamenlijke rekening te openen.

Aanvragen gezamenlijke rekening

Jullie wonen nu samen en dat is aanleiding ervoor dat jullie een gezamenlijke rekening openen. Het biedt de mogelijkheid om alle financiën gemakkelijk en inzichtelijk voor de relaties te behandelen. Vraag de gezamenlijke rekening aan zodat jullie op een eerlijke manier alle financiën hebben geregeld. Laat je informeren door de bank van jullie voorkeur omtrent hoe jullie goed van een gezamenlijke rekening gebruik kunnen maken. De gezamenlijke rekening openen, daar kunnen jullie beide goed van profiteren.