Online betalen

Sinds de opkomst van het internet is er steeds meer mogelijk. Een van deze mogelijkheden die met de dag populairder wordt het aanschaffen van producten via het internet. Alles kunt u tegenwoordig online aanschaffen, of het nou betreft:
  • online boodschappen doen
  • de aankoop van een paar schoenen of een televisie.
Bij de meeste online winkels dient u ook online te betalen. Dit kan vaak op verschillende manieren zoals met iDeal of met uw creditcard.

Is online betalen veilig?

De vraag die bij de meeste mensen direct naar boven komt is of het allemaal wel zo veilig is om online te betalen. Dit is een logische vraag aangezien het niet zo vertrouwd aanvoelt als het betalen in een gewone winkel. Echter wordt er ontzettend veel gewerkt aan het veilig maken van het online betalen omdat het internet nou eenmaal zo veel gebruikt wordt. Toen het online kopen van producten nog in de beginfase was, waren er nog wat problemen met het online betalen maar tegenwoordig is het online betalen vrijwel net zo veilig als het normale betalen in de winkel.

Online betalen met iDEAL

Er zijn verschillende manieren mogelijk om online te betalen. Een veel gebruikte manier in Nederland is het betalen via iDEAL. iDEAL is een systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankier programma zodat u uw online aankoop eigenlijk gewoon vanuit uw internetbankieren betaalt. Het gebruik van iDEAL is erg veilig en ook gebruiksvriendelijk. Daarnaast ontvangt u ook een bevestiging van uw bank.

Online betalen met uw creditcard

De creditcard is vandaag de dag erg populair en ook online kunt u in erg veel winkels met uw creditcard betalen. Vroeger waren mensen nogal schuchter wanneer het ging om betalen met een creditcard op het internet. Ze waren bang dat mensen de gegevens eenvoudig konden achterhalen bijvoorbeeld. Tegenwoordig zijn vrijwel alle online winkels goed beveiligd. Wanneer u vooraf checked of de site goed beveiligd is dan kunt u zonder zorgen betalen met uw creditcard.

Online betalen met Paypal

Paypal is ook een populaire manier van online betalen aan het worden. Met paypal kunnen particulieren en bedrijven online geld sturen en ontvangen. Hiermee kan dus geld worden gestuurd naar een winkel of bedrijf waarmee u dus producten kunt aanschaffen. Betalingen worden meteen verwerkt en er wordt geen financiele informatie verstrekt aan verkopers zodat het prive blijft. Het is een manier van betalen die wereldwijd wordt geaccepteerd.