Mobiel betalen

Naast het internet ontwikkelt ook de mobiele telefoon waardoor er steeds meer mogelijk is met een mobiele telefoon. Een van deze mogelijkheden is dat men er tegenwoordig mee kan betalen. Het betalen met de mobiele telefoon is een faciliteit waarvan momenteel nog niet veel gebruik wordt gemaakt maar men verwacht dat dit in de toekomst zeer zeker gaat veranderen. Deze nieuwe manier van betalen zit op dit moment in de ontwikkel fase en gaat in de toekomst wellicht erg populair worden.

Veilig mobiel betalen

Mobiel betalen is op dit moment wellicht niet de meest veilige manier om te betalen. Dit heeft er vooral mee te maken dat het betalen via de mobiele telefoon nog niet veel in gebruik is en vooral in de ontwikkelings fase bevindt. U kunt het vergelijken met het online betalen met uw creditcard een tijdje terug. Dit was in het begin ook niet helemaal veilig maar tegenwoordig hoeft niemand meer te vrezen voor de veiligheid en wordt het ontzettend veel gebruikt.

Betalen per SMS

Ook het betalen per SMS wordt wellicht een mogelijkheid waar veel mensen gebruik van zullen maken. Met het SMS betalen is het de bedoeling dat mensen eenvoudig met een mobiele telefoon geld kunnen versturen middels een SMS bericht. Op verschillende websites is het al mogelijk om per SMS te betalen. Ook bij verschillende winkels kunt u al betalen per SMS zodat u met uw mobiele telefoon de kaartjes voor een musea kunt betalen om maar iets te noemen.

Mobiel bankieren

Net als het betalen van producten via uw mobiele telefoon kunt u ook gaan bankieren met uw mobiele telefoon. Dit kan erg handig zijn wanneer u bijvoorbeeld iemand iets schuldig bent maar geen contant geld bij u heeft. U kunt dan eenvoudig met uw mobiele telefoon geld overmaken van uw rekening naar een andere rekening. Ook voor het opvragen van uw saldo of het inzien van uw bij- en afschrijvingen kan het ontzettend handig zijn.

Mobiel parkeren

Een nieuw initiatief waar hard aan wordt gewerkt is het mobiel parkeren. Hiermee kunt u dus overal parkeren en kan u met uw mobiele telefoon het parkeergeld betalen. Op deze manier betaalt u dus nooit teveel parkeergeld en riskeert u ook geen boete of een wielklem. U hoeft geen kaartje meer te kopen zodat u direct op pad kunt en u bent ook niet meer afhankelijk van muntgeld of van een chipknip.