De creditcard

Een creditcard is een pasje waarmee u aankopen kunt doen die u vervolgens later betaalt. Bij normale pasjes worden de bedragen van de aankopen die u doet direct afgeschreven maar bij een creditcard gebeurt dat maar een keer in een bepaalde periode, vaak een keer per maand. De creditcard is actief sinds 1950 al werd deze toen nog niet heel veel gebruikt. Overigens kwam de creditcard pas in 1966 naar Europa. Tegenwoordig is de creditcard wel degelijk een veel gebruikt betaalmiddel van consumenten.

Hoe werkt een creditcard

Het betalen met een creditcard is erg eenvoudig. Over het algemeen volstaat het om de pas te tonen en een handtekening te zetten in de winkel waar u iets aanschaft. Daarnaast wordt de creditcard in erg veel winkels geaccepteerd. Tegenwoordig is er vaak ook een pincode betrokken bij het betalen met de creditcard omdat een handtekening makkelijk te vervalsen is wanneer iemand zijn of haar creditcard kwijtraakt.

Veilig betalen met een creditcard

In de winkel kunt u tegenwoordig vrijwel overal veilig betalen met uw creditcard. Doordat er ook een pincode bij komt kijken bent u de enige die met uw creditcard kan betalen in een winkel tenzij iemand uw pincode weet. Laat daarom nooit mensen meekijken bij het betalen met uw creditcard wanneer u uw pincode invoert. Ook bij het pinnen van geld uit de geldautomaat doet u er verstandig aan om de toetsen af te schermen. Zolang niemand uw pincode weet is het betalen met uw creditcard altijd veilig.

Online betalen met uw creditcard

Ook op het internet wordt tegenwoordig ontzettend veel besteld en gekocht. Dit zorgt er voor dat er ook online veel betalingen worden gedaan door mensen en vaak kunt u online ook met uw creditcard betalen. Hierbij is het belangrijk dat u er op let of de internetverbinding beveiligd is. U kunt een beveiligde internetpagina herkennen aan een handslotje dat rechtsonder in de menubalk van de browser zit.

Pincode veranderen

Wanneer u denkt dat iemand anders in het bezit is gekomen van uw pincode kunt u ervoor kiezen om uw pincode te veranderen. Het gebeurt nog wel eens dat mensen de pincode toevertrouwen aan bekende of aan hun partner. Wanneer er echter iets voorvalt of u scheidt van uw partner dan is het echter zeer verstandig om uw pincode te laten veranderen.