Hoe een rekening openen online

Bij vrijwel alle banken kun je een rekening openen online regelen. Hoe kies jij de bank die het beste bij jou past? De ruime keuze mogelijkheid geeft je de vrijheid om thuis op je gemak alles vast te leggen zonder dat je de deur hoeft uit te gaan. Nadat je de online aanmelding voor het openen van de rekening hebt gedaan krijg je de juiste informatie snel thuis gestuurd. Door jou is de eerste aanmeld stap gezet en dus zullen de papieren per direct worden toegestuurd. Binnen een paar dagen kun jij de handtekening zetten en van de online rekening gebruik maken. Hoe kun je online de rekening openen en wat zijn de aandachtspunten?

Snel geregeld rekening openen online

Iedereen heeft tegenwoordig de beschikking over internet en dus kun jij ook gemakkelijk online een rekening openen. Het online formulier behelst een aanvraag waarbij je de volgende gegevens moet invullen:
  • naam en adres;
  • wat voor type rekening wil je online openen (betaal-, spaar- of ander rekeningsvorm);
  • of je reeds bestaande rekeningen hebt of dat het de eerste keer is, enzovoorts.
Heb je een en ander online ingevuld dan kun je de elektronische aanvraag versturen waarna de bank snel reageert. Je ontvangt direct een bevestigingsmail van de online rekening openen aanmelding waarna je het pakket ter ondertekening thuis ontvangt. Waar moet je op letten als je een rekening wilt openen via het internet?

Internet vergelijk verschillende rekeningsvormen

Omdat je optimaal met je spaarcenten om wilt gaan wil je gemakkelijke daarmee online zaken doen. Betalen en overboekingen ontvangen moet namelijk snel en eenvoudig verlopen. Om de beste rekening met een gunstige rentevergoeding te verkrijgen is een vergelijk online onontbeerlijk. Doe je voordeel door online een rekening te openen door verschillende betaalrekeningsvormen in combinatie met rentevergoedingen te vergelijken. De aanvraag wordt door de bank vrij snel beantwoord zodat je thuis de voorwaarden en het overeenkomst ontvangt.

Overeenkomst rekening openen online

Heb je een rekening openen online bij de bank van jouw keus geregeld dan houdt dit niet in dat je direct online kunt gaan bankieren. Je hebt namelijk nog niet een contract ondertekent. Daartoe krijg je veelal binnen een paar dagen de juiste papieren in huis zodat je een en ander nog eens goed kunt nalezen. Het is belangrijk dat de voorwaarden rekening openen online overeenkomen met de schriftelijke voorwaarden. Wees kritisch en lees het allemaal nog even op je gemak door. Zo kun je ervoor zorgen dat je een rekening op een goede manier opent.

Geldigheid na ondertekening

Ieder contract wordt pas geldig zodra het door de persoon zelf is ondertekend en de gevraagde identificatie papieren zijn toegevoegd. Op basis van het opgestelde contract met alle aangeleverde bescheiden kan de bank de rekening in alle vertrouwen openen. Daarbij krijg je een aanvullend pakket toegestuurd met je eigen online inlog machine en apart aangeleverde inlogcode. Het zorgt voor een betrouwbare manier van online zaken doen. Let wel dat je altijd de papieren versie ondertekent omdat daarmee pas de rekening feitelijk kan worden geopend.

Betaal- en spaarrekening openen

Heb je eenmaal een betaalrekening geopend dan kun je online nog vele andere rekeningstypen openen. Het geeft je de mogelijkheid om op een creatieve manier om te gaan met hoe je betalingen wilt doen of hoe je het sparen wilt regelen. Vergelijk online meerdere spaar- en betaalrekeningen zodat je daar optimaal je voordeel uit kunt halen. Heb je eenmaal de juiste rekeningsvorm gevonden, stuur dan de rekening openen online aanvraag direct op.